Syksyinen ilma taas. Minulle se sana ”syksy” tarkoitaa sateista ja hämärää. Toivottavasti ei isommin ala satamaan, kun sitten tuolla lenkillä en viihdy yhtään. Ulkona kun täytyy käydä vaikka sataiskin. Olen kyllä yrittänyt mammalle viestittää, ettei mentäis jos oikein kunnolla sataa, mutta mamma on aika periksiantamaton, se kun jotain päättää, niin minun, ja myös papan, ei auta muu kuin alistua. Sitä en kyllä ymmärrä, että miksi ihmiset käyttävät syksyn ilmoista sanontaa ”koiran ilma”, kun eihän mekään tykätä sateesta. Kuralätäköt on sitten jo aivan toinen juttu. Ne on mukavia.

Tänään on aika tylsä päivä, jos mamma ei tuosta piristy.. Mammalla on joku ”flunssa”, eli se on kipeä ja siksi ei jaksa juurikaan mitään. Sanoi ottavansa aamupalaksi pillerin, jotta jaksais keksiä meille jotain ohjelmaa. Tiedän, että on taas lauantai ja yleensähän olemme käyneet koirapuistossa, mutta tänään on tuo ilmakin aika oikukas.

Lähdimme kuitenkin lähikauppaan hakemaan minulle piimää raksujeni sekaan. Takaisin tullessamme tassuttelimme koirapuiston ohi ja siellä oli koiranpentu, joten mamma kysyi sen ihmiseltä, että mahdummeko joukkoon? No tietysti mahduimme, olimmehan ainoat koko tarhassa, vaikka ei se niin iso ole kuin mihin menemme autolla ja missä näimme siskojani. Oli kiva tutustua uuteen kaveriin, se oli komea uros, mammakin tykkäsi. Neljä kuukautta vanha Kanariandoggi ”Loco” Mamma sai ottaa kuvia Locon ja minun leikistä. Vähän olin mustis, kun Locokin tykkäsi mammasta ja meni sen luokse välillä turvaan... Mamma sanoikin sille, että ”lähdetkö Roden kaveriksi” ja kyllä se minullekkin olisi sopinut, mutta Locon ihminen ei siihen suostunut.

Sitten kun lähdimme puistosta tassuttelimme ”koulun” ohi, missä myös oli jotain tapahtumaa. Siellä oli paljon ihmisiä ja ”telttoja”. Niistä en välittänyt. Katselimme jonkun matkan päästä ”Hevosta” ja kahta ”Lammasta”... ne kyllä tuoksuivat mielenkiintoiselle, mutta mamma ei päästänyt lähemmäksi, siksi jos niiden ihmiset eivät olisi tykänneet. Eikä mamma sitten myöskään kehdannut ottaa niistä valokuvia.

Mutta oli ihan mukava lenkki, vaikka metsässä emme olleetkaan ja kaupan edessä jouduin taas tolppavahdiksi, kaikkien mopojen viereen, mutta mamma oli taas nopea.

Nyt alkoi ”ramasemaan”, niin pappa sanoo, kun menee päiväunille, joten otan pienet unet.